在线一本码道高清

Current position: Home > First-level architects > First-level architect examination questions > First-level architect simulation test questions > 2020 first-level registered architect "Building Materials and Structures" synchronous practice questions (2)

2020 Grade I Registered Architect "Building Materials and Structures" Simultaneous Practice Questions (2)

点击量: Release time: January 08, 2020 15:47:09 Source: Global Online School Traffic:

First-level architect registration, examination, check time, free SMS reminder

area

    Get VerifiedBook Now

    Please fill in the picture verification code to get the SMS verification code

    Can't see clearly, change a picture

    Get SMS Verification Code for Free

    [Abstract] The 2020 first-tier architect examination time has been determined as: May 16, 17, 23, and 24. There are less than two months before the registration of the first-level architect exam in 2019, I believe everyone is nervously preparing for the exam. The Global Network School's Level I Architects Channel has organized: 2020 Grade I registered architects “Building Materials and Structures” synchronous practice questions (2), everyone can consolidate knowledge and check for missing gaps through the following topics.

    1. The particle shape of crushed stone is very important to the quality of concrete. Which of the following is the best particle shape? [2004-011, 2011-001]

    A. Flaky

    B. Needle-shaped

    C. Small cube

    D. Pyramid

    Answer: C

    2. The water retention of mortar is measured by the delamination test. How much should the delamination be?

    A. <10mm

    B. 10 ~ 30mm

    C. 20 ~ 30mm

    D.> 30mm

    Answer: B

    3. The correct method of plate is ().

    A. Slate area

    B.8㎡

    C. Slab thickness 1.8mm

    D. Aluminum plate area 1.8㎡

    E. Aluminum plate thickness 1.8mm

    Answer: C

    4. The following paints are not anti-rust paints ().

    A. Asphalt paint

    B. Alkyd varnish

    C. Zinc Chrome Yellow Paint

    D. Red Dan Primer

    Answer: B

    5.What kind of structure at the intersection of roof and vertical wall usually refers to flooding of roof?

    A. Drip

    B. Water

    C. Rolling up of linoleum

    D. scattered water

    Answer: C

    6. Which of the following statements about the properties of masonry mortar is incorrect?

    A. The fluidity of freshly mixed mortar is expressed by the sinking amount (consistency value, mm). If it is used in brickwork and dry noise, the sinking amount can be selected from 80 to 100 mm.

    B. The water retention of freshly mixed mortar is expressed in terms of delamination (mm). The delamination should not be greater than 30mm. The air-entraining agent incorporated in the mortar is mainly used to improve water retention.

    C. The size of the standard test piece for measuring the compressive strength of the mortar is 70.7mmX70.7mmX70.7mm. The strength grade of the mortar is M2.5, M5, M7.5, MIO, MI5, M206.

    D. The strength of the cement mortar used for the water-absorbing bottom surface mainly depends on the cement strength and the water-cement ratio

    Answer: D

    7. Which of the following technical measures is wrong for a half-brick partition wall in an earthquake-proof fortification area? [1999-093]

    A. Partition wall to the bottom of the structural plate or beam

    B. When the room has a ceiling, the partition wall is built to 300mm above the ceiling

    C. The partition wall of the ground floor room should be used as the foundation

    D. The partition wall has a height of more than 3m and a length of more than 5m, and stability measures should be taken.

    Answer: C

    8. Among the stone gradings, the gradation with the smallest porosity is ().

    A. Continuous

    B. Discontinued

    C. Single grain grade

    D. None

    Answer: B

    9. Regarding the strength and minimum thickness of the ground concrete cushion, which of the following is correct?

    A. The minimum thickness of the concrete cushion in general civil buildings can be 50mm

    B. The minimum thickness of concrete cushion in general civil buildings can be 80mm

    C. The strength level of the concrete cushion should not be lower than C20

    D. The strength level of the concrete cushion and surface layer should not be lower than C20

    Answer: A

    10. What conditions must occur for the alkali aggregate reaction of concrete?

    (1) The total alkali content of cement and admixtures in concrete is too high (2) Active aggregate is used (3) Use under concrete water conditions (4) Concrete is used under dry conditions

    A. (1) (2) (4)

    B. (l) (2) (3)

    C. (1) (2)

    D. (2) (3)

    Answer: B

    1 2

    share to: Edit: Xue Lei

    Bind phone number

    In accordance with the requirements of the "People's Republic of China Cyber Security Law" to strengthen the real-name authentication mechanism, and at the same time to provide a more comprehensive experience of product services, please bind your mobile phone number.

    Appointment made

    This live broadcast is a live lesson for paid students

    Please make a reservation after purchasing the course

    直播、听课。 Global Online School Mobile Class App broadcast live and listen to lessons. Insta Future!

    Android version

    download

    iPhone version

    download
    Global Small Over-Global WeChat Official WeChat Service Platform

    Resolving problems APP download

    Free live one-click lessons

    Registration and other manual services

    Back to top