在线一本码道高清

Position : Home > First-level architects > First-level architect examination questions > First-level architect simulation test questions > 2020 First-level architects "Building Structure" basic training questions (2)

2020 Grade I architects "Building Structure" basic training questions (2)

点击量: Release time: January 08, 2020 15:44:34 Source: Global Online School Traffic:

First-level architect registration, examination, check time, free SMS reminder

area

    Get VerifiedBook Now

    Please fill in the picture verification code to get the SMS verification code

    Can't see clearly, change a picture

    Get SMS Verification Code for Free

    [Abstract] The 2020 first-level architect examination time has been determined: May 16, 17, 23, and 24. Preparation for the first class architect exam in 2020 is underway. In order to help everyone to consolidate their knowledge and find out what they have missed, the Global Architects ’First-Class Architects Channel has organized: 2020 First-Class Architects'" Building Structure "basic training questions (1). The topics are selected questions. Keeping daily practice exercises will be very helpful for the mastery of knowledge.

    1. Among the following options, the advantages of the suspension structure are ().

    Ⅰ. Reasonable load Ⅱ. Long span structure economy Ⅲ. Good stability Ⅳ. Simple construction Ⅴ. Good roof rigidity Ⅵ. Windproof Ⅶ Waterproof Ⅷ Strong adaptability to plane and novel shape

    A. Ⅰ, Ⅱ, Ⅳ, Ⅷ

    B. Ⅱ, Ⅲ, Ⅴ, Ⅷ

    C.Ⅲ 、 Ⅳ 、 Ⅴ 、 Ⅵ

    D. Ⅳ, Ⅵ, Ⅷ

    Answer: B

    2. Which of the following components exceeds the normal use limit state ()?

    A. Components are not suitable for continued loading due to excessive plastic deformation

    B. The component has a large deformation under the load and affects the use in n directions

    C. Component loss of stability

    D. Component is damaged due to exceeding material strength

    Answer: B

    3. Regarding the principles of the structural layout of reinforced concrete shear walls, the following are incorrect ().

    A. Coupling beams can be installed behind the longer shear walls. Coupling beams should have sufficient rigidity and should not be connected only by floor slabs.

    B. Door and window openings of shear walls should be aligned up and down and arranged in rows

    C. The shear wall should be arranged in two or more directions, and should be pulled straight

    D. The ratio of the height and thickness of the wall section should not be too small

    Answer: A

    4. In the seismic fortification area, the engineering geological survey content of the building site, in addition to providing the conventional soil layer name, distribution, physical and mechanical properties, groundwater level, etc., also provides shear wave velocity of layered soil, site cover thickness, Venue category. Based on the above, which of the following identification of the venue is correct ()?

    The smaller the shear wave velocity (in m / s) of the layered soil, the denser and harder the soil layer is.

    Ⅱ The thinner the cover layer, the greater the seismic damage effect

    Ⅲ The site category is Class I, indicating that the soil layer is dense and hard

    The type of site Ⅳ is type Ⅳ, which has a large earthquake damage effect.

    AI, Ⅱ

    BI

    C.Ⅲ 、 Ⅳ

    D.Ⅱ

    Answer: C

    5. An ordinary reinforced concrete beam, known: I. strength grades of concrete and steel bars; Ⅱ. Section dimensions; Ⅲ. Diameter and number of steel bars under longitudinal tension; Ⅳ. Diameter and number of steel bars under longitudinal compression; V. Diameter, spacing, and number of limbs; Ⅵ. Protective layer thickness. Which factors should be considered when determining the bending capacity of its normal section ()?

    AI, Ⅱ, Ⅲ, Ⅳ

    BI, Ⅱ, Ⅲ, V

    CI, Ⅱ, Ⅲ, Ⅳ, Ⅵ

    DI, Ⅱ, Ⅲ, V, Ⅵ

    Answer: C

    6. When calculating the undistributed live load on the roof, which of the following methods should be used to select the calculated load ()?

    A. Consideration should be given to uniform live and snow loads on the roof

    B. The uniformly distributed live load on the roof should not be considered at the same time as the snow load, and any load can be selected arbitrarily.

    C. The uniform live load on the roof should not be considered at the same time as the snow load, whichever is greater

    D. The uniform live load on the roof should not be considered at the same time as the snow load, whichever is smaller

    Answer: C

    7. When the environmental category is the same, the thickness of the concrete protective layer of the reinforced concrete member with high strength level is compared with the thickness of the concrete protective layer of the reinforced concrete member with low strength level. The following statement is correct ().

    A. The thickness of the concrete protective layer should increase when the strength level is high

    B. The thickness of the concrete protective layer can be reduced when the strength level is high

    C. The thickness of the concrete cover is independent of the strength level

    D. The two are incomparable

    Answer: D

    8. For a masonry structure house with a safety level of one, under the severe cold and humid base soil environment, the code requires the minimum strength grade of masonry structure materials below the ground.

    A. Sintered ordinary brick MU15

    B. Stone MU40

    C. Concrete blocks MU10

    D. Cement mortar M10

    Answer: B

    9. The following is a description of the tube-in-tube structure of high-rise buildings. Which two are incorrect ()?

    I-tube-in-tube structure should adopt symmetrical plane

    Ⅱ When it is a rectangular plane, the aspect ratio should not be greater than 2

    The aspect ratio of the tube-in-tube structure should not be greater than 3

    Ⅳ The column spacing of the outer cylinder should be greater than the floor height

    AI, Ⅱ

    B.Ⅱ 、 Ⅲ

    C.Ⅲ 、 Ⅳ

    D.Ⅱ, Ⅳ

    Answer: C

    10. Peripherally supported triangular cone grid or three-way grid is generally used in which of the following building plane shapes?

    A. Rectangle (when the side length ratio is greater than 1.5)

    B. Rectangle (when the side length ratio is greater than 2)

    C. regular hexagon

    D. Oval

    Answer: C

    1 2

    share to: Edit: Xue Lei

    Bind phone number

    In accordance with the requirements of the "People's Republic of China Cyber Security Law" to strengthen the real-name authentication mechanism, and at the same time to provide a more comprehensive experience of product services, please bind your mobile phone number.

    Appointment made

    This live broadcast is a live lesson for paid students

    Please make a reservation after purchasing the course

    直播、听课。 Global Online School Mobile Class App broadcast live and listen to lessons. Insta Future!

    Android version

    download

    iPhone version

    download
    Global Small Over-Global WeChat Official WeChat Service Platform

    Resolving problems APP download

    Free live one-click lessons

    Registration and other manual services

    Back to top